Die Waldruhe nature hotel
Panoramic terrace
Traditional cuisine
Panoramic sauna

A design hotel with view of the Dolomites

Architecture in harmony with nature

Die Waldruhe hotel underwent a large-scale expansion and redesign in 2011. The source of inspiration for this was the surrounding nature that the hotel was to harmoniously blend in with. To this end, local building materials like larch and spruce wood were used to create the new design hotel with view of the Dolomites. We also brought the frequent sunshine here into the hotel thanks to the many large windows creating rooms flooded with lots of natural light. The electric cables have been well hidden and shielded in all the rooms so that there is a pleasant living environment here without any electrosmog at all. The combination of biological building materials and simple design, sustainable building and modern touches create a setting that is inviting and elegant at the same time.

Highlight: The rooftop terrace was created in the spot with the most stunning view where our guests can relax extremely well for a long time.

More renovation work was completed in 2018 to provide even more comfort and a sustainable holiday setting.

NATURE AND ADVENTURE BLOG

24.04.2018

New rooms, a constant sense of well-being

There’s going to be quite a bit to discover at Die Waldruhe nature hotel again in 2018. Natural materials and colour combinations, traditional and modern design, lots of wood, stone and glass were use[...]